bijzondere plaatsen > Noorwegen > Oslo > Vigelandspark

VIGELANDSPARK

OSLO

Binnen het Frognerpark in het westen van Oslo is het Vigelandspark gelegen. Dit park is feitelijk een openluchtmuseum dat helemaal gewijd is aan de Noorse kunstenaar Gustav Vigeland. Volgens sommigen is Vigeland de beroemdste kunstenaar van Noorwegen. Hij is in ieder geval wel één van de bekendste kunstenaars.

Het laatste deel van zijn leven heeft Vigeland besteed aan het vullen van het Vigelandspark. Dit is zijn gift aan de gemeente Oslo en aan iedereen die van kunst houdt. In totaal staan er ongeveer tweehonderd beelden waar hij zo'n 22 jaar aan gewerkt heeft. De beelden tonen mensen in allerlei houdingen en situaties.

 

Het park bestaat uit verschillende onderdelen. De belangrijkste en meest bekende zijn Broen, de brug die 58 beelden telt die aan weerszijden opgesteld staan, de enorme fontein 'Fontenen', een monoliet waarin 121 mensenlichamen verwerkt zijn die helemaal in elkaar verstrengeld zijn en het Livshjulet (levensrad). Toegang tot het Vigelandspark is gratis.

 
Meer informatie?

Oslo bezienswaardigheden top 10
Oslo in één dag
Oslo informatie
Oslo voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl