bijzondere plaatsen > Noorwegen > Bergen > Akvariet

AKVARIET

BERGEN

Het Aquarium van Bergen laat al sinds 1960 haar bezoekers kennismaken met de wondere onderwaterwereld van Noorwegen en andere bestemmingen op onze enorme aardbol. Het aquarium is sindsdien uitgegroeid tot de populairste bezienswaardigheden van Bergen. Je vind er uiteenlopende zeedieren en een aantal landdieren.

Een groot deel van de bewoners van het aquarium zijn achter glas te bewonderen. Zij leven in speciaal voor hen geconditioneerde aquaria, zodat ze een goede leefomgeving hebben. Een deel bestaat uit dieren die voorkomen in de wateren rond Bergen en Noorwegen, zoals de zalm, de makreel en de haaien.

 

Een redelijk groot deel van de aquaria bevatten vissen die niet rond ScandinaviŰ zwemmen, maar elders in een oceaan hun leefgebied hebben. Het aquarium heeft een ruim assortiment aan tropische vissen. Buiten kun je een groep pingu´ns bestuderen en meerdere keren per dag is er een leuke en leerzame zeeleeuwenshow.

 
Meer informatie?

Bergen bezienswaardigheden top 10
Bergen in ÚÚn dag
Bergen informatie
Bergen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl