bijzondere plaatsen > Noorwegen > Oslo > Aker Brygge en Tjuvholmen

AKER BRYGGE EN TJUVHOLMEN

OSLO

Eigenlijk zijn Aker Brygge en Tjuvholmen twee verschillende buurten binnen Oslo, maar omdat ze vrijwel naadloos in elkaar overlopen en een vergelijkbare achtergrond hebben staan ze samen op n pagina. Beide buurten zijn het resultaat van een grootscheeps stadsvernieuwingsproject dat in enkele decennia tijd het gezicht van Oslo moet veranderen: 'Fjord City'.

Aker Brygge is het eerste gebied dat aangepakt werd. Al in de jaren tachtig werden de oude scheepswerven omgebouwd tot een plek waar mensen komen om te genieten. Er kwam een lange straat vol bars en terrassen. Het water is een zeer belangrijk onderdeel van Aker Brygge gebleven. De vrachtschepen verdwenen, maar de veerboten bleven.

 

Tjuvholmen is veel recenter aangelegd. Qua architectuur zie je hier de laatste snufjes op het gebied van Europese stadsarchitectuur. De wijk krijgt op dat gebied internationaal veel aanzien. Hoogtepunten van Tjuvholmen zijn het Astrup Fearnley Museum voor moderne en hedendaagse kunst en het gratis toegankelijke stadsbad Tjuvholmen Sjbad.

 
Meer informatie?

Oslo bezienswaardigheden top 10
Oslo in n dag
Oslo informatie
Oslo voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl