bijzondere plaatsen > Noorwegen > Oslo > Akershus

AKERSHUS

OSLO

De Akershus Festning is het oudste nog bestaande bouwwerk van Oslo. De bouw begon in 1299 toen de toenmalige koning Hkon V van Bergen naar Oslo verhuisde. In een vijftal jaren werd er een paleis binnen een fortificatie gebouwd. Vanaf 1304 deed het Akershus dienst als koninklijk paleis. In de loop der jaren is de vesting meerdere keren aangepast en uitgebreid.

De Akershus Festning is inmiddels een opvallende verschijning geworden, omdat het middeleeuwse bouwwerk tegenwoordig vooral omringd wordt door veel modernere gebouwen. Juist dat is de charme van de Akershus Festning. Wie dat wil die kan hier gratis rondwandelen en de verschillende delen bewonderen. Ook heb je een goed uitzicht op de omgeving.

 

Binnen de Akershus Festning is een gratis museum dat de moeite waard is: het Forsvarsmuseet. Dit is een museum dat de militaire geschiedenis van Noorwegen vertelt. Dat begint met de tijd van de Vikingen en gaat via diverse oorlogen naar het meest recente tijdperk van het Noorse leger: dat van deelnemer aan vredesmissies onder de vlag van de VN.

 
Meer informatie?

Oslo bezienswaardigheden top 10
Oslo in n dag
Oslo informatie
Oslo voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl