bijzondere plaatsen > Noorwegen > Oslo > Bygdøy

BYGDOY

OSLO

Het schiereiland Bygdøy is na het centrum de meest geliefde plek onder toeristen om te bezoeken als ze in Oslo zijn. Dit is de plek waar locals komen om te recreëren en waar bezoekers vooral komen voor de interessante musea die hier verzameld zijn. Wie in Oslo wil wonen en serieus geld heeft die zal de houten villa's van Bygdøy vaak bovenaan zijn verlanglijstje hebben staan.

Bygdøy is veel minder stads van Oslo. De buitenwijk kent bossen, weilanden met grazende koeien en stranden. Het is een heerlijk stukje rust op slechts enkele kilometers van het centrum van de stad. In Bygdøy staat het drukstbezochte museum van Noorwegen: het Vikingschepen museum. Hier kun je onder andere drie echte Vikingschepen bewonderen.

 

Andere musea die zeker ook de moeite van het bezoeken waard zijn, zijn het Fram Museum, het Kon-Tiki Museum en het maritiem museum. Alledrie deze musea gaan over Noorwegen en water, maar dan ieder op z'n eigen wijze. Een andere aanrader is het Norsk Folkemuseum waar je vooral ziet hoe men verspreid over Noorwegen woont, leeft en werkt.

 
Meer informatie?

Oslo bezienswaardigheden top 10
Oslo in één dag
Oslo informatie
Oslo voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl