MAURITIUS

BIJZONDERE PLAATSEN

Mauritius

Mauritius is een land gelegen ten zuidoosten van het continent Afrika. Het relatief kleine land bestaat onder andere uit het gelijknamige hoofdeiland Mauritius, Rodrigues en een aantal kleinere veelal onbewoonde eilandjes. Mauritius is vanwege de prachtige stranden en de luxe hotelresorts vooral een luxe strandbestemming die het vooral goed doet onder pasgetrouwde stelletjes. De bestemming is erg populair voor een honeymoon. Toch heeft het eiland veel meer te bieden. Het koloniale verleden, de suikerindustrie en de soms overweldigende natuur zijn absoluut elementen die niet over het hoofd gezien mogen worden. Het is juist deze authentieke kant van Mauritius die het de moeite waard maken om deze fraaie bestemming te bezoeken. Wat bijvoorbeeld bijna niemand verwacht van een Afrikaanse bestemming is dat de bevolking grotendeels Indiase roots heeft waardoor je op verschillende plekken op het eiland Hindoestaanse tempels aantreft.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de één moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Mauritius

Het aantal bijzondere plekken in Mauritius is vrij divers. Zo kun je hier natuurlijk genieten van tientallen mooie stranden, maar ook de natuur ontdekken of dierenparken bezoeken. In Mauritius zijn er ook een aantal plekken waar het voormalige Franse koloniale tijdperk nog duidelijk terug te zien is.

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiële sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN MAURITIUS

Mauritius > Casela
Mauritius > Château de Labourdonnais
Mauritius > Ganga Talao
Mauritius > L'Aventure du Sucre
Mauritius > Maison Eureka
Mauritius > Seven Coloured Earths
Mauritius > SSR Botanical Garden
Mauritius > Waterval van Chamaral

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Mauritius?

Mauritius bezienswaardigheden
Mauritius als winterzonbestemming
Mauritius voor beginners

Mauritius klimaatinfo

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl