bijzondere plaatsen > Mauritius > Casela

CASELA

MAURITIUS 

De volledige naam van het Casela Park luidt inmiddels Casela World of Adventures. Het is een dierentuin / safaripark / belevenispark dat uitgegroeid is tot de grootste attractie van het eiland Mauritius. Toen het park in 1979 haar deuren voor het eerst opende was het veel bescheidener van opzet. Dat geldt overigens ook voor de entreeprijzen.

Als je een standaard entreeticket koopt kun je genieten van uiteenlopende dieren zoals apen, leeuwen, cheeta's, reuzenschildpadden en giraffes. Daarnaast kun je met een safaritruck door een groot terrein rijden waar je onder andere zebra's, neushoorns en impala's zult tegenkomen. Deze rit duurt ongeveer 25 minuten.

 

Tegen betaling kun je ziplinen, met een quad door het safaripark rijden, een aantal dieren voeren of interactie doen met wilde roofdieren zoals leeuwen. Wij vragen ons af of deze commerciële exploitatie van wilde dieren niet een stap te ver gaat. Gezien het redelijk aantal mensen dat bijvoorbeeld met leeuwen gaat wandelen is er wel vraag naar dit product.

 
Meer informatie?

Casela World of Adventures
Mauritius bezienswaardigheden
Mauritius voor beginners
Mauritius winterzon info

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl