bijzondere plaatsen > Mauritius > Château de Labourdonnais

CHATEAU DE LABOURDONNAIS

MAURITIUS 

Op Mauritius staan een paar koloniale landhuizen, waarvan sommige in vervallen staat zijn en enkele exemplaren gered zijn en inmiddels dienst doen als museum. Een fraai voorbeeld daarvan is Château de Labourdonnais dat in het noordelijke deel van het eiland ligt. Het is gerestaureerd naar de staat zoals het in de negentiende eeuw was.

Château de Labourdonnais is gebouwd in opdracht van Christian Wiehe, die met dit landhuis zijn welvarende status als eigenaar van suikerrietplantages wilde laten zien. Hij was samen met zijn vrouw Emile Bourgault de Coudray verantwoordelijk voor de Victoriaanse stijl die met name in de slaapkamer duidelijk zichtbaar is.

 

Tegen betaling kun je de fraai aangelegde tuin en het landhuis bezoeken. Je krijgt een mooi kijkje in hoe het leven hier vroeger was. Na afloop van je bezoek kun je naast het bijbehorende restaurant door middel van een proeverij kennis maken met de rum die door het Château gemaakt wordt. Het restaurant is overigens ook een prima lunch-plek.

 
Meer informatie?

Château de Labourdonnais
Mauritius bezienswaardigheden
Mauritius voor beginners
Mauritius klimaatinfo

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl