bijzondere plaatsen > Mauritius > Ganga Talao

GANGA TALAO

MAURITIUS 

In het binnenland van Mauritius, op een hoogte van ruim 500 meter boven de zeespiegel, ligt Ganga Talao dat ook wel bekend staat als Grand Bassin. Het is een kratermeer dat voor Hindoes een heilige betekenis heeft. De eerste pelgrims die Ganga Talao bezochten kwamen uit Triolet. Dit was in het jaar 1898.

Rondom het meer zijn verschillende hindoe´stische tempels, beelden en andere bouwwerken geplaatst. Voor de gelovigen is dit de meest heilige plek van Mauritius, voor toeristen is het bijzonder om te zien hoe de religieuze betekenis van dit meer geleidt heeft tot het complex wat nu te aanschouwen is.

 

Bij aankomst bij Ganga Talao staat een enorm beeld van Shiva er om je te verwelkomen. Het 33 meter hoge beeld is het grootste beeld in Mauritius en is een kopie van het Shiva standbeeld in Vadodara, India. Je kunt Ganga Taloa gratis bezoeken. Als je de tempels in wilt gaan moet je je wel eerst van je schoeisel ontdaan hebben.

 
Meer informatie?

Ganga Talao
Mauritius bezienswaardigheden
Mauritius voor beginners
Mauritius winterzon info

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl