bijzondere plaatsen > Mauritius > L'Aventure du Sucre

L'AVENTURE DU SUCRE

MAURITIUS 

Bij L'Aventure du Sucre kun je alles te weten komen over de winning van suiker uit suikerriet, de verschillende soorten suiker die men op Mauritius maakt en wat de aanwezigheid van suikerriet door de eeuwen heen voor Mauritius betekent heeft. Ook leer je alles over de geschiedenis van Mauritius en de bijproducten van de suikerproductie.

Op Mauritius werd het geld vroeger vooral verdient met het verbouwen van suikerriet en het verwerken van het suikerriet tot suiker. Tegenwoordig is het toerisme de nummer één bron van inkomsten voor Mauritius. Tijdens een zeer uitgebreide expositie leer je alles over het productieproces en zie je ook de machines waarmee dit gebeurt.

 

Het museum betekent veel leeswerk. Als je alles leest wat L'Aventure du Sucre de bezoekers te vertellen heeft dan ben je gemakkelijk twee uur kwijt. Na afloop kun je verschillende soorten rum proeven die hier gemaakt wordt en ook zelf proeven welke verschillende soorten suikers hier geproduceerd worden.

 
Meer informatie?

L'Aventure du Sucre
5x zien & doen op Mauritius
Mauritius voor beginners
Mauritius winterzon info

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl