bijzondere plaatsen > Mauritius > Seven Coloured Earths

SEVEN COLOURED EARTHS

MAURITIUS 

In het zuiden van Mauritius is een natuurverschijnsel te bewonderen dat uniek is: Seven Coloured Earths of in het Frans Terres des Colours. De plek wordt omschreven als een archeologische site. Via een rit over een bochtige en soms vrij steile weg rijd je vanuit de westkust naar de plek waar de wonderbaarlijke gekleurde aarde te zien is.

Na betaling van het entreegeld bij de poort rijd je eerst naar de waterval van Chamaral. Daar kun je eerst een kijkje nemen voordat je doorrijdt naar Seven Coloured Earths. Daar moet je eerst je eerder aangeschafte ticket(s) laten zien voordat je door kunt lopen naar de gekleurde aarde. Dat is een wandeling van slechts twee minuten.

 

Seven Coloured Earths is een stuk kaal landschap midden in het oerwoud. Vooral bij stralend zonlicht kun je goed zien dat de grond hier totaal verschillende tinten heeft. Wetenschappers zijn er nog niet uit hoe deze kleurschakeringen ontstaan zijn. Waarschijnlijk heeft het iets te maken met de oxidatie van metalen in de grond.

 
Meer informatie?

Seven Coloured Earths
Mauritius bezienswaardigheden
Mauritius voor beginners
Mauritius klimaatinfo

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl