bijzondere plaatsen > Mauritius > Waterval van Chamaral

WATERVAL VAN CHAMARAL

MAURITIUS 

Mauritius telt meerdere watervallen. Het op sommige plekken bergachtige terrein zorgt voor hoogteverschillen die in combinatie met de nodige hoeveelheid regenwater zorgen voor een vrij grote verscheidenheid aan watervallen. De bekendste watervallen op het eiland zijn de Tamarind Falls (7 cascades) en de waterval van Chamaral.

Je kunt de Chamaral waterval alleen maar tegen betaling bezoeken. De waterval ligt op de route naar de Seven Coloured Earths en je kunt de waterval pas zien nadat je de entree betaalt hebt aan de poort. Daarvoor krijg je wel wat terug, want bij de waterval ligt een parkeerterrein voor je auto en er zijn twee goed onderhouden uitzichtpunten aangelegd.

 

De twee uitzichtpunten laten de waterval van afstand zien, waarbij het hoogst gelegen platform het beste is. Daar kun je de volledige afstand van 83 meter zien die het water aflegt vooraleer de bodem bereikt wordt. De hele setting met oerwoud, het vallende water en de bergtoppen op de achtergrond zorgen voor een prachtig plaatje.

 
Meer informatie?

Waterval van Chamaral
Mauritius in 24 foto's
Mauritius voor beginners
Mauritius winterzon info

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl