bijzondere plaatsen > Mauritius > Maison Eureka

MAISON EUREKA

MAURITIUS 

Mauritius telt nog een aantal koloniale woningen die stammen uit tijdperken dat de Europeanen het hier voor het zeggen hebben. Sommige van deze koloniale landhuizen zijn tegenwoordig als museum en/of restaurant ingericht. Zo ook Maison Eureka dat centraal op het eiland vlak bij de plaats Moka te vinden is.

Maison Eureka is dagelijks geopend en heeft de bezoekers drie dingen te bieden. Ten eerste is het huis zelf omgetoverd tot een museum waar je zowel zelfstandig als met een gids doorheen kunt lopen. Het geeft een goed beeld van het leven hier op Mauritius in de negentiende eeuw. Daarnaast kun je hier ook lokale (creoolse) maaltijden eten op het terras.

 

Na het bezoek aan het huis zelf kun je de tuin in voor een wandeling. Een absolute aanrader is om door naar achteren te lopen en vervolgens de smalle paadjes richting de watervallen te volgen. Zorg wel voor stevige schoenen, want de paden zijn niet altijd even goed begaanbaar. Het is door de schoonheid van de watervallen absoluut wel de wandeling waard.

 
Meer informatie?

Maison Eureka
Mauritius in 24 foto's
Mauritius voor beginners
5x zien & doen op Mauritius

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl