bijzondere plaatsen > Mauritius > SSR Botanical Garden

SSR BOTANICAL GARDEN

MAURITIUS 

De Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Garden is een populaire toeristenattractie in Pamplemousses, vlak bij Port Louis. De botanische tuin, die vaak kortweg afgekort wordt als SSR Botanical Garden, staat vooral bekend vanwege de grote vijver met reuzenwaterlelies: de Victoria amazonica. Dit is de grootste waterleliesoort ter wereld.

Kenmerkend voor deze bijzondere waterlelies is de vorm (het lijken wel dienbladen) en het feit dat de bloemen slechts twee nachten bloeien. Naast deze waterlelievijver biedt de botanische tuin een prachtige verzameling aan tropische planten, bomen en struiken. Daarnaast is er ook een goed onderhouden kruidentuin te bewonderen.

 

Voor een bezoek aan de SSR Botanical Garden mag je gerust anderhalf uur tot twee uur uittrekken als je alles wilt zien. De tuin is groot, fraai aangelegd en goed onderhouden. Naar onze mening is de SSR Botanical Garden één van de mooiere botanische tuinen ter wereld en een absolute must-visit als je een vakantie op Mauritius viert.

 
Meer informatie?

SSR Botanical Garden
Mauritius bezienswaardigheden
Mauritius voor beginners
Mauritius klimaatinfo

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl