JERUZALEM / ISRAEL

 

Bijzondere plaatsen in Jeruzalem

Jeruzalem is de hoofdstad van de Staat IsraŽl, hoewel er nog steeds landen zijn die zowel de status van Jeruzalem als hoofdstad als het bestaan van IsraŽl als zelfstandige staat betwisten. Wij gaan hier geen uitgebreide les geven over de geschiedenis van IsraŽl en de huidige conflicten die de stad nog steeds tarten. Op internet is voldoende te lezen over Jeruzalem en de strijd rondom deze stad die voor drie religies een belangrijke rol speelt. De rol van de stad binnen het Jodendom, het Christendom en de Islam heeft ervoor gezorgd dat er heel wat bijzondere plekken te bewonderen zijn binnen de stadsgrenzen. Vooral op historisch gebied is er heel wat te zien in Jeruzalem. De verwachting is dat dit de komende decennia alleen maar toe zal nemen, omdat men nog steeds bezig is om archeologisch onderzoek te verrichten binnen en rondom Jeruzalem. Het belangrijkste deel van de bijzondere plaatsen in Jeruzalem vind je binnen de oude stadsmuren. Wie terug wil gaan naar het echte ontstaan van Jeruzalem die moet net iets ten zuiden van de 'Old City of Jerusalem' kijken. Daar ligt de stad van Koning David, die al gesticht was voordat er sprake was van Jeruzalem.

 

Bijzondere plaatsen in Jeruzalem

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Jeruzalem bewonderen:
 
Heilig Grafkerk
Hurva-synagoge
IsraŽlmuseum
Mahane Yehuda Market
Stad van David
Tempelberg
Westmuur
Yad Vashem

Bijzondere plaatsen in IsraŽl

De stad Jeruzalem ligt in IsraŽl. Wil je alle bijzondere plaatsen in IsraŽl zien?
Ga dan naar onze IsraŽl pagina!

MEER INFORMATIE OVER JERUZALEM

Jeruzalem bezienswaardigheden top 10
Jeruzalem informatie
Jeruzalem in ťťn dag
Jeruzalem voor beginners

JERUZALEM WEER & KLIMAAT

Jeruzalem klimaatinfo

JERUZALEM OP STARTPAGINA.NL

-

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl