KOS / GRIEKENLAND

 

Bijzondere plaatsen op Kos

Het eiland Kos is na Rhodos het tweede eiland van de Dodekanesos. Dit is een tot Griekenland behorende eilandengroep die vlak bij Turkije ligt. Door de ligging heeft Kos een paar eeuwen lang bij het Osmaanse Rijk behoort. Niet voor niets dat je nog steeds Turkse elementen op Kos aantreft, waaronder een paar moskeeën waarvan de meesten niet meer als dusdanig in gebruik zijn. ook andere volkeren hebben duidelijk hun sporen achtergelaten op het eiland Kos. Zo zie je in Kos Stad nog enkele Italiaanse gebouwen, kun je bij de haven van Kos Stad door de oude burcht lopen die door de ridders van de Johannieter orde weg is gezet en vind je op Kos meerdere archeologische vindplaatsen waarbij duidelijk te zien is dat ten tijde van het grote Romeinse Rijk ook Kos door de Romeinen bewoond werd.

 

De grootste trekpleister van Kos zijn de stranden. Met namen zoals Magic Beach en Paradise Beach worden vooral strandliefhebbers naar het eiland gelokt. Toch biedt Kos vooral dankzij de vroegere beschavingen die hier gewoond hebben redelijk wat bezienswaardigheden en andere bijzondere plekjes waardoor het eiland ook wat te bieden heeft voor wie er op uit wil trekken om dingen te ontdekken.

Bijzondere plaatsen op Kos

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen op Kos bewonderen:
 
Agios Stéfanosbasiliek
Asklepieion
Casa Romana
Embros Thérme
Neratzia
Palio Pyli
Zia
Zoutpannen van Alikés

Bijzondere plaatsen in Griekenland

Het eiland Kos behoort tot Griekenland. Wil je alle bijzondere plaatsen in Griekenland zien?
Ga dan naar onze Griekenland pagina!

MEER INFORMATIE OVER KOS

de mooiste dorpjes op Kos
het eiland Kos
Kos bezienswaardigheden top 10
Kos in één dag
Kos in 24 foto's
Kos informatie
Kos voor beginners

KOS WEER & KLIMAAT

Kos klimaatinfo
Kos zonkalender
winterzon op Kos
zomerzon op Kos

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl