bijzondere plaatsen > Griekenland > Kos > Casa Romana

CASA ROMANA

KOS

Het Romeinse Huis (Casa Romana) is n van de belangrijkste archeologische opgravingen in de hoofdstad van Kos. Hier kun je zien hoe de Romeinen leefden op het moment dat zij over Kos heersten. Het is niet bekend wie hier gewoond heeft, maar gezien de omvang en decoraties moet het een machtige en/of welgestelde Romeinse familie geweest zijn.

In plaats van een rune tref je een echt huis aan. Nadat het Romeinse huis opgegraven is, ergens halverwege de jaren veertig van de vorige eeuw, is deze archeologische vindplaats lange tijd in matige staat geweest. EU-subsidies hebben ervoor gezorgd dat er begin deze eeuw een tweede grote restauratieronde mogelijk werd.

 

Wat je nu ziet is dat de muren geheel weer opgetrokken zijn en de ruimtes weer van een dak voorzien zijn. Het is weer een echt huis geworden waarbij je duidelijk het verschil ziet tussen de antieke en moderne elementen. Het geheel geeft een zeer mooi beeld van hoe het huis er pakweg tweeduizend jaar geleden uitgezien moet hebben.

 
Meer informatie?

Casa Romana
Kos informatie
Kos voor beginners
het eiland Kos

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl