bijzondere plaatsen > Griekenland > Kos > Zoutpannen van Alikés

ZOUTPANNEN VAN ALIKES

KOS

Bij het dorp Tigáki, aan de noordkant van het eiland Kos, liggen de zoutpannen van Alikés. Op deze plek werd vroeger jaarlijks zo'n miljoen kilo zout gewonnen. Omdat het kostentechnisch niet meer loont is de zoutwinning hier decennia geleden al stopgezet. Wat resteert is een zoutmeer dat in de zomermaanden helemaal droogvalt.

Vanuit Tigáki wandel je binnen 10-15 minuten naar de vlakte waar je het zout duidelijk op het zand ziet schitteren als de zon schijnt. En dat is op Kos regelmatig. Met de auto kun je tot redelijk dichtbij komen. Het is echter de bedoeling dat je niet met gemotoriseerd vervoer op de zoutvlakte komt.

 

In de wintermaanden staat er water in het ontstane zoutmeer van Alikés. Dit lokt allerlei watervogels waaronder flamingo's. Die overwinteren hier op Kos. Ze kunnen in alle rust broeden, want toeristen vind je bijna niet meer op Kos in deze broedperiode. Voor vogelliefhebbers dus eigenlijk hét moment om Kos te bezoeken.

 
Meer informatie?

Zoutpannen van Alikés
Kos bezienswaardigheden
Het eiland Kos
Kos voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl