bijzondere plaatsen > Griekenland > Kos > Zia

ZIA

KOS

Het bergdorp Zia is de toeristische hotspot van het eiland Kos. Dat heeft drie redenen. Ten eerste wordt dit karakteristieke dorp volop gepromoot als hét traditionele dorp van Kos. Ten tweede is dit de leukste plek om authentieke en minder authentieke souvenirs te kopen. Als laatste is er aan het eind van de dag een prachtige zonsondergang.

Zia is het hoogst gelegen dorp op de berg Dikeos. De gemiddelde hoogte van Zia is ongeveer 300 meter boven de zeespiegel. Hierdoor heb je een geweldig uitzicht over een vrij groot deel van het eiland Kos. Je kunt omringende dorpen zien liggen, maar ook het zoutmeer bij Tigaki, de Egeïsche Zee en verderop de Turkse kust.

 

Het populairste moment om Zia te bezoeken is aan het eind van de dag, vlak voordat de zon ondergaat. Vanaf het dorp heb je een mooi uitzicht op de zonsondergang, die bij de onbewolkt weer gepaard gaat met prachtige warme kleuren. Dit lokt veel toeristen die daarna veelal in de tavernes blijven om te dineren.

 
Meer informatie?

Zia
Zia
Zia
Kos voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl