bijzondere plaatsen > Griekenland > Kos > Asklepieion

ASKLEPIEION

KOS

Op Kos vind je in de vorm van het Asklepieion één van de mooiste archeologische opgravingen van de Dodekanesos. Dit antieke kuuroord behoort dan ook tot de meest populaire bezienswaardigheden van het eiland Kos. Het is een antiek Grieks sanatorium dat tussen 1902 en 1904 door archeologen is opgegraven is.

De prachtige ligging en de manier waarop het Asklepieion deels gerestaureerd is maakt veel indruk op de bezoekers. Je kunt je dankzij de infoborden heel goed inbeelden hoe het er hier in het Romeinse tijdperk uitgezien moet hebben. Het mooiste zicht heb je vanaf de bovenkant van de centraal gelegen trap.

 

Het Asklepieion ligt op slechts vier kilometer van Kos Stad. Vanaf deze hoofdstad rijden er minitreintjes naar het Asklepieion. Het is ook met de fiets prima te doen. Het Asklepieion is alle dagen van de week geopend in het zomerseizoen. Van november tot en met april is het Asklepieion op maandagen gesloten en sluit het al om 15 uur.

 
Meer informatie?

Asklepieion
Kos bezienswaardigheden
Kos voor beginners
het eiland Kos

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl