bijzondere plaatsen > Griekenland > Kos > Agios Stéfanosbasiliek

AGIOS STEFANOSBASILIEK

KOS

In 1932 werd langs de zuidkust van Kos de Agios Stéfanosbasiliek blootgelegd door Italiaanse archeologen. De ruïne staat op rotsen direct aan de kust en vormt nu eigenlijk bijna één geheel met het Agios Stéfanos strand. Door de combinatie van zandstrand met ruïne is er één van de mooiere plekken ontstaan op Kos om te zwemmen.

Er staan geen hekken om de archeologische vindplaats, waardoor de restanten van het voormalige katholieke kerkgebouw vrij te bezoeken zijn. Helaas is de ruïne daarom ook niet beschermd tegen de zonnebadende mensen. De vraag is hoelang het duurt totdat de Agios Stéfanosbasiliek verder in verval komt.

 

Hoewel er slechts enkele muren hoger dan een meter zijn en er enkele zuilen weer rechtop gezet zijn na de vondst van de ongeveer 1500 jaar oude basiliek, kun je aan de vorm wel goed zien dat hier ooit een kerkgebouw gestaan heeft. De stenen restanten zijn een dankbaar decor voor fotografen.

 
Meer informatie?

Agios Stéfanosbasiliek
Kos bezienswaardigheden
Kos voor beginners
het eiland Kos

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl