bijzondere plaatsen > Griekenland > Kos > Neratzial

NERATZIA

KOS

In Kos Stad staat er een laat-middeleeuwse burcht die door de Johannieters gebouwd is. Deze burcht heet het Neratzia kasteel, maar wordt ook vaak simpelweg aangeduid als Johannieter Burcht. Het kasteel ligt op een klein schiereiland net ten zuiden van de mandraki haven. Deze plek is ideaal voor en verdedigingsfort.

Het Neratzia Kasteel is in verval gekomen nadat de Johannieters het eiland verlieten. De Turken gebruikten het vervolgens als een militair fort waarbij vooral wapens en munitie opgeslagen werd. Een enorme explosie van het kruitmagazijn in het jaar 1816 heeft het kasteel zwaar beschadigd. Afgelopen eeuw hebben er wat restauraties plaatsgevonden.

 

De burcht is tegen betaling te bezoeken. Je kunt dan niet een mooi kijkje aan de binnenkant nemen, maar vooral ook genieten van het uitzicht dat je vanaf het kasteel hebt. Pas wel op bij de kijkgaten in de muren. Hier staan geen hekjes of iets dergelijks om u en uw eventuele kinderen te beschermen tegen een valpartij.

 
Meer informatie?

Neratzia kasteel
Kos informatie
Kos voor beginners
het eiland Kos

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl