bijzondere plaatsen > Griekenland > Kos > Embros Thérme

EMBROS THERME

KOS

Kos heeft een natuurlijke spa: de Embros Thérme. Dit thermaalbad ligt in de zee, direct aan de kust. Warm bronwater dat hier omhoog komt vermengd zich met zeewater. Binnen een semi-afgesloten bassin ontstaat er zo een thermaal bad waarbij het water een temperatuur heeft die varieert van veertig tot bijna vijftig graden.

Aan het baden in de Embros Thérme worden geneeskrachtige eigenschappen toegedicht. Vooral mensen met huid- en gewrichtsproblemen zouden baat hebben bij het baden in dit water. Niet voor niets dat je in de vroege ochtenduren vooral lokale senioren hier ziet. Wat in ieder geval een feit is, is dat baden in het warme water zeer aangenaam is.

 

Het water wordt verwarmd door vulkanische warmte. Hierdoor ruik je duidelijk de zwavel die in het water zit. Pas op met horloges en sieraden, want die kunnen reageren op de zwavel. Je kunt de Embros Thérme gratis bezoeken. Je kunt vrij dichtbij parkeren, maar zult het laatste stukje wel moeten wandelen of (betaald) met de ezel moeten doen.

 
Meer informatie?

Embros Thérme
Embros Thérme
Kos voor beginners
het eiland Kos

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl