bijzondere plaatsen > Griekenland > Kos > Palio Pyli

PALIO PYLI

KOS

Halverwege de middeleeuwen is er op de berg Dikeos de basis gelegd voor het oude dorp Pyli. Dit begon met een kasteel, maar daarna volgden er kerken en woningen. Tegenwoordig is dit dorp verlaten en tot een ru´ne getransformeerd. Dit spookdorp staat beter bekend onder de naam Palio Pyli en is vrij te bezoeken.

Wie de moeite neemt om het op vijf kilometer van het moderne Pyli gelegen Palio Pyli te bezoeken die zal daar geen spijt van krijgen. Behalve dat het oude dorp zelf al een waar plaatje is, is het uitzicht vanaf de hoger gelegen plekken (de kasteelru´ne en de taverna) meer dan de moeite waard.

 

Om te genieten van Palio Pyli heb je wel een redelijke conditie nodig. Je moet dalen en klimmen over matige bergpaadjes die uit vrij gladde stenen bestaan. Meevaller is dat de toegang helemaal gratis is. Het mooiste tijdstip om Palio Pyli te bezoeken is volgens halverwege de middag. Het is er dan vaak heerlijk rustig.

 
Meer informatie?

Palio Pyli
Palio Pyli
Kos voor beginners
het eiland Kos

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl