PORTO / PORTUGAL

 

Bijzondere plaatsen in Porto

Porto is na Lissabon de grootste en belangrijkste stad van Portugal. Porto is natuurlijk de hoofdstad van de Port maar heeft naast deze heerlijk versterkte wijn nog vele andere prachtige bezienswaardigheden en hoogtepunten. De mooiste is waarschijnlijk de Duoro die de stad scheidt van Gaia. Tussen deze twee steden liggen enkele van de mooiste bruggen van Europa. Vaak wordt beweerd dat deze bruggen zijn ontworpen door Gustav Eifel, maar dat is niet waar. Wel is het zo dat de bruggen zijn ontworpen door het architectenbureau van Eifel dus de kans is groot dat de plannen wel door de meester zelf zijn ingezien. De mooiste wijk van Porto is de Ribeira deze wijk is opgenomen op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Door deze prachtige straatjes kun je heerlijk slenteren al moet je er rekening mee houden dat je behoorlijk wat hoogtemeters zal moeten overwinnen.
 

De port en de bijbehorende portkelders vormen al jaren één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Porto. Gek genoeg bevinden deze kelders zich niet in Porto maar het aan de overzijde van de Duoro gelegen in Gaia. De hele oever van de Duoro is hier volgepakt met portkelders en proeflokalen. In veel van deze proeflokalen kun je in de avonduren genieten van de Fado.

Bijzondere plaatsen in Porto

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Porto bewonderen:
 
Douro
Mercado de Bolhão
Real Companhia Velha
Ribeira
São Bento Station
Sé Kathedraal van Porto
Streetart in Porto

Bijzondere plaatsen in Portugal

Porto ligt in Portugal. Wil je alle bijzondere plaatsen in Portugal zien?
Ga dan naar onze Portugal pagina!

MEER INFORMATIE OVER PORTO

Porto bezienswaardigheden top 10
Porto informatie
Porto tips
Porto voor beginners
waar overnachten in Porto

PORTO WEER & KLIMAAT

Porto klimaatinfo

PORTO OP STARTPAGINA.NL

Porto startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl