LOTHARINGEN / FRANKRIJK

 

Bijzondere plaatsen in Lotharingen

De Franse regio Lotharingen ook wel bekend onder de naam de Lorraine is te vinden in het noordoostelijke deel van Frankrijk. De regio maakt sinds 2016 onderdeel uit van de regio Alsace-Champage-Ardenne-Lorraine. De hoofdstad van deze regio is de stad Metz. Andere bekende plaatsen in de regio zijn Nancy, Toul, Thionville, Verdun en Epinal. De regio Lotharingen bestaat uit Hertogdom vroegere Bar, het hertogdom Lotharingen en de drie bisdommen; Metz, Toul en Verdun.
De naam Lotharingen kwam echter al veel eerder voor in de Europese geschiedenisboeken. In de tiende eeuw spreidde het Hertogdom Lotharingen zich uit tot en met Nederland. Eerst als een onderdeel van het Frankische Rijk en later als hertogdom binnen het Heilige Roomse Rijk. Dit enorme hertogdom zal in de eeuwen hierna steeds verder uit elkaar vallen in kleinere hertogdommen. Dit voornamelijk onder de invloed van het huidige Duitsland en Nederland.

 

In de achttiende eeuw werd door een huwelijk en een ingewikkelde ruil de Poolse afgezette koning Stanislas Leszczynski de Hertog van Lotharingen. Stanislas was toen al op leeftijd en de toenmalige Franse koning Lodewijk de XV had met afgesproken dat na zijn dood het hertogdom bij Frankrijk gevoegd zou worden. Stanilas is echter behoorlijk oud geworden en Lodewijk de XV moest bijna dertig jaar wachten voordat hij Lotharingen kon inlijven. In Nancy is het prachtige Place de Stanislas naar deze zeer geliefde hertog vernoemd.

Bijzondere plaatsen in Lotharingen

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Lotharingen bewonderen:
 
Basiliek van Avioth
Biermuseum van Stenay
Centre de Pompidou Metz
Citadel van Montmédy
Kathedraal van Metz
Kathedraal van Toul
Musée Ecole de Nancy
Place Stanislas

Bijzondere plaatsen in Frankrijk

Lotharingen ligt in Frankrijk. Wil je alle bijzondere plaatsen in Frankrijk zien?
Ga dan naar onze Frankrijk pagina!

MEER INFORMATIE OVER LOTHARINGEN

de mooiste dorpjes van Lotharingen
Franse Ardennen voor beginners
Lotharingen bezienswaardigheden top 10
Lotharingen voor beginners

LOTHARINGEN WEER & KLIMAAT

Lotharingen klimaatinfo

LOTHARINGEN OP STARTPAGINA.NL

-

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl