bijzondere plaatsen > Frankrijk > Lotharingen > Citadel van Montmédy

CITADEL VAN MONTMÉDY

LOTHARINGEN

De huidige citadel van Montmédy is gebouwd in opdracht van Lodewijk de IX. Hij huurde hiervoor zijn bouwmeester Vauban in. Deze liet de reeds bestaande burcht ombouwen volgens de nieuwste inzichten. Binnen de muren van de citadel werden meerdere huizen, een kerk en een school gebouwd.

Ondanks het feit dat de citadel tijdens de Napoleontische Oorlogen en de Frans-Pruisische Oorlog zwaar is beschadigd is het bouwwerk tegenwoordig in zijn originele glorie te bewonderen. Allen een aantal gebouwen in de stad die kapot zijn geschoten zijn nooit meer herbouwd.

 

De Citadel van Montmédy kan bezocht worden. Je moet hiervoor een ticket kopen in het office du Tourisme. Via een draaitrap en een gammel deurtje kom je uit bovenop de oude vestingwerken. Je kunt helemaal rondom Montmédy-Haut lopen en genieten van het prachtige uitzicht vanaf de citadel.

 
Meer informatie?

Citadel van Montmédy
Montmédy Haut

Lotharingen bezienswaardigheden
Lotharingen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl