bijzondere plaatsen > Frankrijk > Lotharingen > Place Stanislas

PLACE STANISLAS

LOTHARINGEN

Place Stanislas is een prachtig plein in de Franse stad Nancy. Het plein is genoemd naar de opdrachtgever voor het plein Stanislaus Leszczynski. Hij was de hertog van Lorraine en schoonvader van de Franse koning Lodewijk XV. Ter ere van hem werd dit plein in Nancy geheel in de stijl van die tijd aangelegd.

Opvallendste aan het plein Stanislas zijn de smeedijzeren hekken die de toegang vormen tot het plein. Op iedere hoek van het plein en bij de toegang naar twee zijstraten staat een prachtig rijkelijk gevuld hekwerk gemaakt door de meester-smid en slotenmaker Jean Lamour. Een triomfboog ter ere van Lodewijk XV vormt de toegang aan de noordzijde.

 

Rondom het plein staan enkele opvallende gebouwen. De zuidzijde wordt geheel in beslag genomen door het stadhuis. Aan weerszijde staan prachtige monumentale gebouwen zoals het grandhotel en de opera. Tegenwoordig vindt men op het midden van het plein een beeld van Stanislas.

 
Meer informatie?

Place Stanislas
Place Stanislas

Nancy informatie
Nancy voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl