bijzondere plaatsen > Frankrijk > Lotharingen > Centre Pompidou Metz

CENTRE POMPIDOU METZ

LOTHARINGEN

Het Centre Pompidou in Metz is een satelliet museum van zijn grote broer in Parijs. Het museum werd geopend in 2010 om meer tentoonstellingsruimte te creëren voor alle stukken die het Centre Pompidou in bezit heeft. Net als de vestiging in Parijs is het een museum voor moderne kunst. Het Centre Pompidou in Metz is een zeer opvallend gebouw.

Centre Pompidou werd ontworpen door de Japanse architect Shigerus Ban en de Franse architect Jean de Gastines. Vooral het golvende houten dak is een echte blikvanger. Zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Als je onder het dak staat zie je namelijk erg goed te constructie die een erg mooi patroon vormt.

 

De collectie in het Centre Pompidou wisselt regelmatig. Er zijn alleen kortdurende tentoonstellingen rondom een thema of rondom één artiest. Zo was er bij de opening een tentoonstelling rondom de grote moderne meesters en in het najaar van 2015 een tentoonstelling over Andy Warhol.

 
Meer informatie?

Centre Pompidou Metz
Centre Pompidou Metz

Metz informatie
Metz voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl