bijzondere plaatsen > Frankrijk > Lotharingen > Kathedraal van Toul

KATHEDRAAL VAN TOUL

LOTHARINGEN

De kathedraal van Toul is een van de mooiste gotische bouwwerken in Frankrijk. De kerk werd gebouwd in de 13e eeuw en heeft prachtige kenmerken van de gotiek. Aan de buitenkant zie je goed de verticale lijnen die zo kenmerkend zijn voor deze bouwstijl.

Aan de binnenkant van de kerk is het vooral de kleurenpracht van de gebrandschilderde ramen die je tegemoet komen. Er zijn diverse bijzondere beelden te zien zoals eentje van Jeanne DíArc die natuurlijk ook hier in Toul geŽerd wordt. De kerk werd in de loop der tijd meerdere keren uitgebreid en verder versierd. Je ziet daarom diverse bouwstijlen terug in de kathedraal.

 

Een van de mooiste en leukste onderdelen van de kathedraal is de kloostergang. Wanneer je de binnenplaats opkijkt zie je diverse waterspuwers die de tuin inspugen. De waterspuwers hebben verschillende dierenvormen. Er is een draak, een aap, een schaap en nog veel meer verschillende dieren en mythische figuren. Hierdoor krijgt de kerk een beetje sprookjesachtige glans.

 
Meer informatie?

Kathedraal van Toul
Toul
Franse Ardennen voor beginners

Lotharingen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl