bijzondere plaatsen > Frankrijk > Lotharingen > Kathedraal Saint-Étienne van Metz

KATHEDRAAL SAINT-ETIENNE VAN METZ

LOTHARINGEN

De Kathedraal Saint-Étienne van Metz is een van de grootste kathedralen van Frankrijk. Alleen de kathedraal in Amiens en Beauvais zijn groter. In de middeleeuwen was Metz een belangrijk prinsdom. In de 14e eeuw werd besloten tot de bouw van deze kathedraal.

De bouw van de kathedraal in zijn huidige vorm duurde enkele eeuwen. De kathedraal zelf werd gevormd door twee al bestaande kerken te verbinden. In de 15e eeuw werd daar nog een koor en een transept aan toegevoegd wat zorgde voor de vorm zoals die deze dagen te bewonderen is.

 

De Kathedraal van Metz is een prachtig voorbeeld van de Gotische bouwstijl. De kathedraal heeft prachtige hoge glas-in-loodramen. Rijk van kleur met prachtige schilderingen. De hoge zuilen en puntvormige bogen geven het gebouw nog meer hoogte. De kerk is erg mooi gerestaureerd. Vooral de kunstige details in het beeldhouwwerk zijn prachtig.

 
Meer informatie?

Kathedraal Saint-Étienne van Metz
Kathedraal Saint-Étienne van Metz

Metz informatie
Metz voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl