bijzondere plaatsen > Frankrijk > Lotharingen > Musée Ecole de Nancy

MUSEE ECOLE DE NANCY

LOTHARINGEN

De school van Nancy of te wel de Ecole de Nancy is het hoogtepunt van de art nouveau in Frankrijk. Art nouveau was een kunststroming uit het einde van de 19e en begin 20e eeuw. De school kenmerkt zich door het vele gebruik van vormen uit de natuur zoals waterlelies en libellen.

De school van Nancy uitte zich niet alleen in schilderijen en beeldhouwkunst, kunst moest ook iets zijn wat terugkwam in de dagelijkse gebruiksvoorwerpen en het interieur in huis. Het is een soort totaal concept. Dit komt in het museum van de Ecole de Nancy dan ook terug.

 

Het museum is gevestigd in het huis van voormalig verzamelaar Eugène Corbin. Het huis is volledig in art nouveau stijl ingericht aangevuld met vitrines met kunstwerken. De kamers in Ecole de Nancy stijl zijn prachtig gedecoreerd en geven een goed beeld van wat de kunststroming voor ogen had.

 
Meer informatie?

Musée Ecole de Nancy
Musée Ecole de Nancy

Nancy informatie
Nancy voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl