bijzondere plaatsen > Frankrijk > Lotharingen > Biermuseum van Stenay

BIERMUSEUM VAN STENAY

LOTHARINGEN

De Basiliek van Avioth is een bekende bedevaartplaats voor pelgrims die onderweg zijn naar Santiago de Compestella. Voordat de huidige kerk gebouwd werd, heeft er acht eeuwen lang een kapel op deze plaats gestaan. In de kapel was een beeld te vinden van een Zwarte Madonna.

Deze madonna was volgens de legende gevonden door een groep herders in de struiken in de buurt van Avioth. Dit werd gezien als een wonder waarna de kapel werd opgericht. De kapel werd in de achttiende eeuw zo druk bezocht dat er genoeg giften waren opgehaald om een kerk te bouwen.

 

De kerk werd in 1993 door Johannes Paulus de II verheven tot basiliek. In de kerk is nog steeds het beeld van de Zwarte madonna te vinden. Het beeld tijdens de Franse Revolutie onthoofd en in de negentiende eeuw werden de handen van kleur veranderd. Hierdoor is het tegenwoordig geen Zwarte Madonna meer.

 
Meer informatie?

Stenay
Franse Ardennen voor beginners

Lotharingen bezienswaardigheden
Lotharingen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl