LILLE / FRANKRIJK

 

Bijzondere plaatsen in Lille

Lille is een van de leukste steden van Noord Frankrijk. Hoewel veel reizigers de stad slechts passeren onderweg naar Parijs is de stad absoluut de moeite waard om te stoppen. De stad heeft de charme van Vlaanderen en het mondaine van Parijs. Dit alles alleen net in een iets kleinere verpakking. De laatste jaren is de binnenstad van Lille enorm opgeknapt en is er veel ge´nvesteerd in de stad. Omdat de Thalys en de TGV hier ook stoppen is er een flinke boost gekomen in de economie en het toerisme. Lille hoorde lange tijd bij het graafschap Vlaanderen. Je kunt dit goed zien aan de bouwstijl van sommige gebouwen, zoals de oude beurs, in de stad. Pas met Lodewijk de XIV kwam de stad onder Frans bestuur te staan. In de stadspoort en museum van schone kunsten is weer duidelijk de Franse invloed te zien.

 

Lille is een leuke stad met een gezellig centrum en een grote diversiteit aan attracties in de stad. Er is een gratis dierentuin in het enorme stadspark, waar je ook heerlijk kunt spelen in de grote speeltuin. Je kunt het grote Belfort beklimmen en er zijn diverse leuke musea voor jong en oud. Lille is een stad die zich nog volop aan het ontwikkelen is. Wie graag winkelt kan hier ook goed aan zijn trekken komen. Er zijn grote winkelstraten met de geijkte ketens, maar ook de kleine straatjes met de bijzondere boetiekjes. Lille is dus absoluut het bezoeken waard.

Bijzondere plaatsen in Lille

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Lille bewonderen:
 
Dierentuin van Rijsel
Euralille
Hospice Comptesse
Natuurhistorisch Museum
Notre Dame de La Treille
Oude Beurs van Lille
Palais des Beaux Arts
 

Bijzondere plaatsen in Frankrijk

Lille ligt in Frankrijk. Wil je alle bijzondere plaatsen in Frankrijk zien?
Ga dan naar onze Frankrijk pagina!

MEER INFORMATIE OVER LILLE

alles over Lille
Lille bezienswaardigheden top 10
Lille informatie
Lille tips
Lille voor beginners

LILLE WEER & KLIMAAT

Lille klimaatinfo

LILLE OP STARTPAGINA.NL

Lille startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl