bijzondere plaatsen > Frankrijk > Lille > Euralille

EURALILLE

LILLE

Op de plek waar ooit vestingwerken van Lille te vinden waren is de strak vormgegeven wijk Euralille aangelegd. Het masterplan dat door OMA-Rem Koolhaas en François Delhay bedacht is heeft een prachtig stukje Lille opgeleverd waar liefhebbers van moderne architectuur echt van kunnen genieten. Centrale plek is het gelijknamige winkelcentrum Euralille.

Het winkelcentrum omvat pakweg 130 winkels en horecazaken waaronder een aantal geliefde grote merken. De opzet van het overdekte winkelcentrum is bijna geniaal bedacht. Door schuine plafonds te gebruiken is er een enorm gevoel van ruimte gecreëerd. Hierdoor is er een winkelbelevenis ontstaan waar menig winkelcentrum een puntje aan kan zuigen.

 

Het winkelcentrum van Euralille ligt tussen de twee treinstations van Lille in: Gare de Lille Flandres en Gare de Lille Europe. Gave blikvanger zijn de tulpen die op het grote plein voor het winkelcentrum staan. Dit kleurrijke kunstwerk is door de Japanse kunstenaar in 2004 gemaakt ter ere van het feit dat Lille toen de culturele hoofdstad van Europa was.

 
Meer informatie?

Euralille
alles over Lille
Lille voor beginners
Lille bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl