bijzondere plaatsen > Frankrijk > Lille > Notre Dame de La Treille

NOTRE DAME DE LA TREILLE

LILLE

De Notre Dame de La Treille vaak ook de Kathedraal van Rijsel genoemd is een neogotische Kathedraal waarvan de bouw startte aan het eind van de negentiende eeuw maar pas aan het eind van de twintigste eeuw voltooid werd.

Er is niet al die jaren aan de kerk gebouwd zoals bijvoorbeeld aan de Sagrada Familia maar de bouw duurde hoofzakelijk zo lang door geldgebrek. Hierom werd na de Tweede Wereldoorlog besloten om een tijdelijk gevel in het gebouw te zetten..

 

Deze tijdelijke gevel werd vervangen door een bijzonder gevel bestaand uit dunne marmerplaten. Deze tegels lijken wit aan de buitenzijde maar aan de binnenzijde laten ze een bruinachtig licht door. Hierdoor wordt de kerk in een bijzonder licht gezet.

 
Meer informatie?

Kathedraal van Lille
alles over Lille
Lille voor beginners
Top 10 bezienswaardigheden Lille

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl