bijzondere plaatsen > Frankrijk > Lille > Natuurhistorisch Museum

NATUURHISTORISCH MUSEUM

LILLE

Het natuurhistorisch museum van Lille of zoals het officieel heet het Musée d'Histoire Naturelle ligt wat verscholen in de stad. Het museum ligt tussen de Rue de Solférino en het Parc Jean Baptiste Lebas. Op ongeveer tien minuten lopen van het dichtstbijzijnde metrostation.

De collectie van het museum is uit verschillende onderdelen opgebouwd. De meest indrukwekkende collectie van het museum bestaat ui 15.000 opgezette vogels. De meeste van deze vogels kwamen van oorsprong in Frankrijk of de overzeese gebieden van Frankrijk voor.

 

Als je het museum binnenkomt is het eerst wat opvalt het immense walvissenskelet wat aan het plafond hangt. Om de walvis heen hangen nog enkele andere zeezoogdieren. Op de begane grond van het museum zijn tevens enkele prachtige opgezette dieren te vinden.

 
Meer informatie?

Natuurhistorish museum Lille
alles over Lille
Lille voor beginners
Lille informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl