bijzondere plaatsen > Frankrijk > Lille > Oude beurs van Lille

OUDE BEURS VAN LILLE

LILLE

Gelegen tussen de Grand’ Place en de Place du Théâtre vind je de oude beurs van Lille. Dit gebouw is volgens sommige bronnen het mooiste gebouw van de stad. De beurs werd gebouwd halverwege de zeventiende eeuw en heeft dienst gedaan tot het begin van de twintigste eeuw.

Als je voor het gebouw staat dan lijkt het één geheel maar in werkelijkheid bestaat het oude beursgebouw uit vierentwintig aparte huizen. Deze huizen zijn in een vierkant gebouwd waardoor er een binnenplein ontstond. De huizen zijn gebouwd in de stijl van de Vlaamse Renaissance.

 

Op het centrale plein wordt zo goed als iedere middag een boekenmarkt gehouden. De poorten van de beurs gaan om 14:00 uur open en dan kun je hier heerlijk grasduinen tussen de verschillende tweedehandsboeken en andere curiositeiten.

 
Meer informatie?

Oude Beurs van Lille
alles over Lille
Lille voor beginners
Lille informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl