bijzondere plaatsen > Frankrijk > Lille > Palais des Beaux Arts

PALAIS DES BEAUX ARTS

LILLE

Het paleis van Schone kunsten in Rijsel behoort tot de voornaamste musea van Frankrijk. De indrukwekkende kunstcollectie geeft een compleet overzicht van de Europese schilderkunst van de twaalfde tot de twintigste eeuw. Naast de schilderijen zijn er in het museum ook verschillende andere kunstvormen te vinden.

In de kelder van het museum is er naast een vleugel gewijd aan de renaissance kunst ook een grote collectie met stadsplattegronden te zien. Deze plattegronden zijn gemaakt ten tijde van Lodewijk de XIV in opdracht van zijn veldmaarschalk Vauban.

 

Het Palais des Beaux Arts is hoofdzakelijk bekend om zijn schilderijen collectie met name de oude meesters zoals Rubens en Breughel zijn hier vertegenwoordigd. Er is ook een vleugel die in zijn geheel gewijd is aan de Hollandse meesters. Het museum is dagelijks geopend behalve op dinsdag. Iedere laatste zondag van de maand kan het museum gratis bezocht worden.

 
Meer informatie?

Palais des Beaux Arts de Lille
alles over Lille
Lille voor beginners
Top 10 bezienswaardigheden Lille

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl