bijzondere plaatsen > Frankrijk > Lille > Dierentuin van Rijsel

DIERENTUIN VAN RIJSEL

LILLE

Parc Zoologique de Lille of de dierentuin van Rijsel is een kleine dierentuin net buiten het centrum van de stad. Wat deze dierentuin een bijzondere plaats maakt is het feit dat hij gratis te bezoeken is. Het is namelijk een stadsdierentuin die onderdeel uitmaakt van het Citadelpark van Lille.

In de dierentuin wonen ongeveer tachtig verschillende diersoorten verdeeld over zes delen van het park. Er wonen onder andere neushoorns, withandgibbons, ringstaartmaki’s, verschillende vogelsoorten en rode Panda’s in de dierentuin. De eilanden van de gibbons zijn erg leuk.

 

In totaal wonen er ongeveer driehonderd dieren in het park. Midden in het park is een tropisch huis waar verschillende nachtdieren leven. Zo hangen er aan de plafonds enkele vleermuizen en zijn er verschillende kleine nachtaapjes te zien. Je moet hiervoor echter wel over goede ogen beschikken aangezien het er erg donker is.

 
Meer informatie?

Dierentuin van Rijsel
alles over Lille
Lille voor beginners
Top 10 bezienswaardigheden Lille

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl