bijzondere plaatsen > Frankrijk > Lille > Hospice Comtesse

HOSPICE COMTESSE

LILLE

Gravin Johanna van Constantinopel stichtte in 1237 een ziekenhuis in Lille dat tegenwoordig bekend staat als Musée de l'Hospice Comtesse. Het voormalige gasthuis doet heden ten dage dienst als museum, nadat het eeuwenlang bewoond is geweest door broeders en zusters die hier de zieken verzorgden.

Het oorspronkelijke gebouw werd in 1467 verwoest door een grote grand. Hert huidige bouwwerk is daarna weggezet en in de loop der tijden verder uitgebouwd. Eind achttiende eeuw werd het gasthuis omgetoverd tot een tehuis voor ouden van dagen en wezen. Die rol heeft het vervuld tot 1939. Na de sluiting is het gasthuis sinds 1962 omgebouwd tot een museum.

 

Het museum laat je ten eerste architectonische stijlelementen zien zoals die sinds de late middeleeuwen in Lille toegepast zijn. Daarnaast zie je door middel van kunst, de verschillende ruimtes en diverse objecten de geschiedenis van Lille en het gasthuis. Ook zijn er vaak tijdelijke exposities te bewonderen in de vroegere ziekenzaal.

 
Meer informatie?

Hospice Comtesse
alles over Lille
Lille voor beginners
Lille bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl