BONAIRE

BIJZONDERE PLAATSEN

Bonaire

Het eiland Bonaire is een bijzondere bestemming in het Caribisch gebied. Zo is het eiland een bijzondere gemeente van het land Nederland, waardoor je meteen terecht gekomen bent in zowel het meest zuidelijke stukje Nederland alsmede op de warmste plek van ons land. Gedurende vrijwel het hele jaar is het op Bonaire warmer dan waar dan binnen Nederland. De enige uitzondering is wanneer we hier in Europa een serieuze hitteaanval hebben waardoor het kwik richting uitzonderlijke waardes van 33 tot 36 graden gaat. Vroeger behoorde Bonaire tot de Nederlandse Antillen. Bij een referendum is besloten dat Bonaire na het opheffen van de Nederlandse Antillen niet verder zou gaan als zelfstandig land. Voor Nederlanders is het eiland een populaire vakantiebestemming. Maandelijks vliegen duizenden landgenoten met KLM of TUI fly richting Bonaire om daar te genieten van het Caribische leven met een Nederlands tintje.

 

Bonaire is vooral populair onder duikliefhebbers en snorkelaars. De onderwaterwereld van Bonaire mag zich tot de absolute wereldtop rekenen. Niet voor niets dat je vooral veel mensen ziet die een groot deel van hun vakantie besteden aan snorkelen of duiken. Bonaire is ook een ideale plek om je duikcertificaat te halen.

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de één moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen op Bonaire

Op deze pagina staat een overzicht van de bijzondere plaatsen op Bonaire. Geniet behalve de onderwaterwereld van de koloniale resten in Kralendijk en Rincon, bewonder de flamingo's en neem een kijkje in nationaal park Washington Slagbaai. Op Bonaire hoef je je geen moment te vervelen, maar lekker chillen behoort hier ook tot de vele opties die het eiland biedt.

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiële sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN OP BONAIRE

Bonaire > Cadushy
Bonaire > Donkey Sanctuary
Bonaire > Kralendijk
Bonaire > Slavenhuisjes
Bonaire > Sorobon Beach
Bonaire > Washington Slagbaai Nationaal Park
Bonaire > Zoutpannen

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Bonaire?

Bonaire bezienswaardigheden top 10
beste reistijd voor Bonaire
Bonaire top 10

Bonaire voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl