bijzondere plaatsen > Bonaire > Donkey Sanctuary

DONKEY SANCTUARY

BONAIRE

Al eeuwenlang leven er ezels op het eiland Bonaire. Die zijn vroeger door de Nederlanders meegenomen vanuit Europa om te helpen bij het vervoeren van zout. Op het moment dat de zoutwinning niet meer met de hand gedaan werd was de rol van de dieren uitgespeeld en werden de ezels losgelaten op het eiland.

De verwilderde ezels konden zich in alle rust voortplanten en zich voeden met wat de natuur te bieden heeft. Het praktisch ontbreken van natuurlijke vijanden buiten de autorijdende mens zorgde ervoor dat hoeveelheid ezels gereguleerd moest worden. Ook moesten de dieren een beschermde leefomgeving krijgen.

Naar schatting zo'n 600-700 ezels leven tegenwoordig in de Donkey Sanctuary. Deze ezelopvang zorgt voor de dieren en biedt een grote ruimte op Bonaire waar het verkeer geen bedreiging meer vormt voor ze. Overdag kun je de Donkey Sanctuary bezoeken. Vooral kinderen vinden het geweldig als de nieuwsgierige ezels een kijkje in je auto komen nemen.

 
Meer informatie?

Donkey Sanctuary
Bonaire voor beginners
Bonaire informatie

Bonaire bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl