bijzondere plaatsen > Bonaire > Kralendijk

KRALENDIJK

BONAIRE

Een dijk van versteend koraal. Dat is de plek waar Kralendijk (verbastering van koralendijk) uitgegroeid is tot de hoofdstad en tevens grootste plaats van Bonaire. Kralendijk is ooit door de Nederlanders gesticht. Sommige koloniale gebouwen zijn nog mooi intact, zoals Fort Oranje en het Gezaghebbershuis.

De twee hoofdstraten van Kralendijk zijn Kaya Craane (de boulevard) en Kaya Grandi (de winkelstraat). Het plein Plaza Reina Wilhelmina wordt als het hart van de stad beschouwd. Omdat Kralendijk niet al te groot en druk is doet het meer aan als een groot dorp dan als een stad. Toch zijn hier alle nodige voorzieningen verzameld.

De handvol bezienswaardigheden, de aanwezige horeca en de stranden die je bij Kralendijk vindt maken de stad aantrekkelijk genoeg voor toeristen. Ook is dit de enige plek op het eiland waar je serieus kunt winkelen. Het fraaie uitzicht op de zee en op het verderop gelegen Klein Bonaire maken het geheel af.

 
Meer informatie?

Kralendijk
Kralendijk
Bonaire weer & klimaat

Bonaire bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl