bijzondere plaatsen > Bonaire > Washington Slagbaai Nationaal Park

WASHINGTON SLAGBAAI NATIONAAL PARK

BONAIRE

Het Washington Slagbaai Nationaal Park is een nationaal park dat een groot deel van het noorden van het eiland Bonaire beslaat. Met een oppervlakte van maar liefst 56,43 vierkante kilometer omvat dit natuurgebied ongeveer een vijfde deel van het hele eiland. Het beschermde gebied laat op fraaie wijze de diversiteit van het Bonairiaanse landschap zien.

Het savanneklimaat zorgt voor droge cactuslandschappen, saliņas, mangrove, strand en mangrove. Aan de noordoostkant zie je hoe erosie door wind en water gezorgd heeft voor een ruig landschap met inhammen waar het water flink in huishoudt. Om het Washington Slagbaai Nationaal Park te bezoeken moet je entree betalen.

Binnen het park kun je twee verschillende routes rijden: de lange route en de kortere route. Voor de lange route heb je 2,5 uur aan pure rijtijd nodig. In de praktijk zul je vrijwel de hele dag in het park vertoeven. De korte route neemt minimaal 1,5 uur in beslag. Deze route brengt je langs de Brandaris, wat de hoogste berg van Bonaire is. Je kunt naar de top wandelen.

 
Meer informatie?

Washington Slagbaai Nationaal Park
Washington Slagbaai Nationaal Park
het klimaat van Washington Slagbaai

Bonaire bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl