bijzondere plaatsen > Bonaire > Slavenhuisjes

SLAVENHUISJES

BONAIRE

Vroeger werden er volop slaven ingezet bij de zoutwinning. Deze uit Afrika overgebrachte onvrijwillige werkkrachten gingen naar verloop van tijd in de buurt van hun 'werk' slapen. Dat deze ze oorspronkelijk in lemen hutjes langs en op het strand. In de loop van de 19e eeuw werden deze hutjes vervangen door stenen slavenhuisjes.

De basis van de slavenhuisjes bestaat uit vier muren van koraalsteen. In één muur zit een open entree terwijl aan de andere kant een vierkant gat als raam dient. Op deze manier kon de wind nog enigszins verkoeling bieden. De huisjes waren krap: ongeveer twee bij anderhalve meter met een hoogte van nog geen twee meter.

Tegenwoordig zijn de slavenhuisjes beschermde monumenten. Ze staan op twee locaties in het zuidwesten van het eiland Bonaire. Als eerste kom je de witte slavenhuisjes tegen en vervolgens de rode slavenhuisjes. Tegenwoordig zijn deze geel omdat de overheid de verkeerde verf besteld had voor de hoognodige schilderbeurt.

 
Meer informatie?

slavenhuisjes op Bonaire
Bonaire voor beginners
Bonaire informatie

winterzon op Bonaire

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl