bijzondere plaatsen > Bonaire > Zoutpannen

ZOUTPANNEN

BONAIRE

Het zuidelijke deel van het eiland Bonaire wordt voor een groot deel in beslag genomen door zoutpannen en het Pekelmeer. Al sinds de Nederlanders in de zeventiende eeuw de macht kregen op Bonaire wordt hier zout gewonnen. Dat kon voordelig door het gebruik van slaven en het optimaliseren van het logistieke proces.

Na het opheffen van de slavernij werd de zoutwinning steeds minder lucratief. Toch wordt er tegenwoordig weer zout gewonnen op Bonaire. Dat gebeurt door het Canadese bedrijf Cargill dat de rechten in 1996 gekocht had van de Nederlanders. Het enorme terrein waar zout gewonnen wordt is privéeigendom van het terrein.

Het lage zoute water heeft ervoor gezorgd dat de Caribische flamingo hier zijn natuurlijke habitat heeft. Deze prachtige vogels zie je vooral in het zuiden en zuidoosten van Bonaire. Als je geluk hebt vertonen ze zich dicht genoeg bij de weg, anders is er altijd nog kans dat je ze als een zwerm in de lucht ziet vliegen.

 
Meer informatie?

het zout van Bonaire
Salinas
Bonaire informatie

winterzon op Bonaire

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl