HO CHI MINH CITY / VIETNAM

 

Bijzondere plaatsen in Ho Chi Minh City

Bij de naam Ho Chi Minh City gaat er niet direct bij iedereen een belletje rinkelen. De stad is immers nog steeds beter bekend onder zijn oude naam Saigon. Dat terwijl al in 1976 hernoemd werd naar Ho Chi Minh City nadat de communisten uit Noord-Vietnam de Vietnamoorlog gewonnen hebben. Hoewel officieel Ho Chi Minh City en HCMC overal vermeld wordt spreekt men in de volksmond nog steeds vaak van Saigon. De stad was tot de hereniging van de twee 'Vietnams' de hoofdstad van Zuid-Vietnam. Het is een enorme metropool met een vrij lange geschiedenis. Men vermoedt dat de stad ergens in de eerste 600 jaar na het begin van onze jaartelling begonnen is onder de naam Prey Nokor.

Het hedendaagse Ho Chi Minh City lijkt in geen enkel opzicht meer op het schattige vissersdorpje dat het ooit was. Binnen een oppervlakte van zo'n tweeduizend vierkante kilometer wonen naar schatting inmiddels meer dan acht miljoen mensen die voor een enorme drukte in de stad zorgen. Het lijkt wel alsof er geen rustig plekje te vinden is in Ho Chi Minh City. Dat wordt vooral veroorzaakt door het altijd aanwezige verkeer dat vooral bestaat uit scooters. Mobiliteit is één van de grootste problemen die men hier kent. In Saigon zijn een redelijk groot aantal leuke plekken en bezienswaardigheden te zien, waaronder een aantal fraaie overblijfselen uit het Franse koloniale tijdperk waar pas in de tweede helft van de vorige eeuw een eind aan kwam.

 

Bijzondere plaatsen in Ho Chi Minh City

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Ho Chi Minh City bewonderen:
 
Ben Thanh Markt
Nha tho Cha Tam
Quan Am Pagoda
Street Food Market
Thien Hau Pagoda
War Remnants Museum
 

Bijzondere plaatsen in Vietnam

De stad Ho Chi Minh City ligt in Vietnam. Wil je alle bijzondere plaatsen in Vietnam zien?
Ga dan naar onze Vietnam pagina!

MEER INFORMATIE OVER HO CHI MINH CITY

Ho Chi Minh City bezienswaardigheden top 10
Ho Chi Minh City informatie

HO CHI MINH CITY WEER & KLIMAAT

Ho Chi Minh City klimaatinfo

HO CHI MINH CITY OP STARTPAGINA.NL

-

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl