bijzondere plaatsen > Vietnam > Ho Chi Minh City > Thien Hau Pagoda

THIEN HAU PAGODA

HO CHI MINH CITY

De Thien Hau tempel is een Chinees-boeddhistische tempel met Vietnamese invloeden. De tempel staat in Ho Chi Minh City, dat vroeger Saigon heette. De tempel is in de negentiende eeuw gebouwd door de in de Chinese wijk Cho Lon wonende gemeenschap.

De tempel is gebouwd ter ere van de Chinese taoïstische Godin van de zee Tianhou (Māzǔ). Dat komt door de ligging vlak bij de zee waardoor de inwoners van Saigon redelijk sterk afhankelijk zijn van de goede wil van Tianhou. De zee zorgt immers voor vis en kan ook voor onheil zorgen.

 

Als mooiste detail van de Vrouwenpagode (zoals de tempel ook wel genoemd wordt) is de fries met prachtig kleurrijk houtsnijwerk. Het zijn scènes uit een negentiende-eeuwse Chinese stad die uitgebeeld worden. Optisch gezien ook fraai zijn de rode stroken papier die aan de wand hangen. Hierop schrijven gelovigen hun gebeden.

 
Meer informatie?

Thien Hau Pagoda
HCMC info & tips
HCMC bezienswaardigheden top 10
Vietnam voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl