bijzondere plaatsen > Vietnam > Ho Chi Minh City > Ben Thanh Markt

BEN THANH MARKT

HO CHI MINH CITY

Als je gaat winkelen in Ho Chi Minh City dan kun je bijna niet om de Ben Thanh markt heen. Op deze overdekte markt krioelt het van de toeristen en locals die op zoek zijn naar souvenirs, kleding en andere handelswaar. Ook worden er verse producten zoals groente, fruit en bloemen verkocht.

Het marktgebouw is begin twintigste eeuw door de Fransen gebouwd. Zij noemden het toen Les Halles Centrales wat letterlijk 'de Centrale Hallen' betekent. Op de markt is plek voor honderden winkeliers. Via de plattegrond bij de ingangen kun je de gemakkelijk vinden.

 

Waar je aan zult moeten wennen op de Ben Thanh markt is dat afdingen hier niet altijd even gemakkelijk gaat. Er zijn redelijk wat winkeltjes die met vaste prijzen lijken te werken. Dat betekent nog steeds dat je hier moet onderhandelen over de prijs, want anders betaal je op de markt vaak meer dan in de winkels elders..

 
Meer informatie?

Ben Thanh Markt
HCMC klimaatinfo
HCMC bezienswaardigheden top 10
Vietnam voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl